Tajine van lam en pompoen

Tajine van lam en pompoen

Ingrediënten

Voor 4 personen
1 kg lamsschouder in stukken gesneden
200 g griesmeel (couscous)
2 uien
1 kleine pompoen
handvol hele amandelen
4 dl kippenbouillon
verse koriander en munt
sap van 1 sinaasappel
1 eetlepel sinaasappelmarmelade
olijfolie
zout

Voor de marinade
olijfolie
1 eetlepel kurkuma
1 koffielepel kaneelpoeder
1 eetlepel korianderzaad
2 kruidnagels
1 koffielepel gemberpoeder
2 eetlepels vers gesnipperde
koriander
zwarte peper

 

Bereiding

  1. Roer alle ingrediënten van de marinade door elkaar en doe er het vlees bij. Laat ongeveer 6 uur marineren.
  2. Doe de koude kippenbouillon bij de couscous. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en laat 6 uur trekken. Roer af en toe eens om om het wat los te maken.
  3. Bak het vlees aan in olijfolie en kruid met wat zout.
  4. Stoof de in halve ringen gesneden uien aan in de tajine en meng er het vlees door. Bevochtig met het sinaasappelsap en laat 30 minuten rustig sudderen.
  5. Snijd de pompoen in dikke repen en doe ze samen met de marmelade in de tajine. Laat nog eens 10 minuten sudderen.
  6. Kleur de amandelen in olijfolie.
  7. Warm de couscous op in de stomer of de microgolfoven. Meng er verse koriander en munt onder.
  8. Werk de tajine af met de amandelen en nog wat verse koriander. Serveer met de couscous.

Bron
Lekker van bij ons, Geert Van Der Bruggen, Standaard Uitgeverij, ISBN: 9789002235856

Reageer