Tajine met kip, artisjokken en ingelegde citroenen

Tajine met kip, artisjokken en ingelegde citroenen

Ingrediënten

voor 4 personen
4 kippenbillen met rugstuk of 1 maïskip
2 uien
1 grote tomaat
2 aardappelen
2 artisjokken
5 eetlepels olijfolie
1/2 bosje koriander (kasbour)
1/2 bosje bladpeterselie (madnous)
1/2 theelepeltje kurkuma
1/2 theelepeltje gemberpoeder
1 eetlepel geraspte gember
1 laurierblaadje
enkele saffraandraadjes
1 zakje saffraanpoeder
1 kop erwtjes
2 ingelegde citroenen
peper en zout

Bereiding

  1. Snijd eventueel de kip in stukken. Pel de uien en snijd ze in halvemaantjes. Snijd de tomaat in partjes. Schil de aardappelen en snijd in 4 stukken. Schil de artisjokken en snijd de artisjokharten in 4 stukken. Was de koriander en de bladpeterselie en hak fijn.
  2. Verhit de olijfolie in de tajine.
  3. Bak hierin de kip aan met de uien, de koriander, de bladpeterselie, de kurkuma, de gember, het laurierblaadje, de saffraan, peper en zout. Roer alles goed door elkaar.
  4. Leg de tomaatpartjes in de tajine. Doe het deksel op de pot en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
  5. Verwijder de tomaatschilletjes en roer goed door de tajine.
  6. Voeg de aardappelen, de artisjokken, de erwtjes en ongeveer 1 dl water toe. Doe het deksel weer op de pot en laat nog ongeveer 55 minuten rustig op een zacht vuurtje garen.
  7. Snijd de ingelegde citroenen doormidden en schik ze mooi op het gerecht in de tajine.

Bron
Marokkaans koken
(64 blz., 16 x 18 cm) Een uitgave van De Praktische School, een bevoorrechte partner van Femma, Urbain Britsierslaan 5, 1030 Brussel.
Prijs: € 8 + € 2.50 administratieve kosten
Te koop in de Femma-boetiek

 

Reageer