Tabouleh

Tabouleh

Ingrediënten

Voor 4 personen
200 gr couscous
250 gr tomaten
œ komkommer
œ citroen
1 dl olijfolie( of œ dl olijfolie met œ dl water)
1/2 rode paprika
1 tl komijnzaad
1 bosje verse munt
look naar believen
p & z

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in stukjes en mix ze, rasp de komkommer zeer fijn, snijd de paprika in blokjes en pers het citroensap.
  2. Meng de groenten en sappen door de rauwe korrels, en kruid met komijn, peper en zout.
  3. Giet er ook olijfolie (of half olijfolie, half water) bij.
  4. Wacht 5’ om de korreltjes de kans te geven het vocht op te slorpen. 
  5. Proef dan of de couscous al zacht is. Zo niet, giet dan voorzichtig nog wat water bij de couscous en wacht opnieuw tot alles droog is.
  6. Hak de tuinkruiden, roer ze door de couscous en serveer.

Bron
Vegetarisch genieten, uitgave van KAV en de Praktische School.
Koop het boek in de Femma boetiek.
Vegetarisch genieten

Reageer