Taart met pecannoten

Taart met pecannoten

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klare kruimeldeeg
  • 200 gram pecannoten
  • 1 flesje Maple Syrup (= esdoornsiroop of ahornsiroop) van ca. 250 ml
  • 100 gram kandijsuiker
  • 3 a 4 eieren
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • een snuifje zout

Bereiding

  1. Snij de noten in 2 of in 4.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. In een pan de boter, suiker, zout, vanille-extract en siroop 2 à 3 minuten opwarmen, zodat de boter en suiker in de siroop smelten. Laat enkele minuten afkoelen.
  4. Klop de eieren los, samen met de bloem en giet daarna het siroopmengsel er geleidelijk bij, onder voortdurend roeren. Dit moet goed gemengd worden met een garde, zodat mengsel glad en klontervrij is.
  5. Bekleed de taartvorm met het kruimeldeeg, verwijder overtollig deeg aan de randen van de taartvorm, prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
  6. Leg de noten op de deegbodem (goed verspreid), giet het mengsel over de noten. Zorg dat alle noten bedekt zijn en zet in de oven.
  7. Bak gedurende 45 minuten of tot een prikkertje er droog uit komt: de noten zullen naar het opervlak van de taart rijzen.
  8. Even laten afkoelen en uit de taartvorm halen.

Serveer lauwwarm met een bolletje ijs of laat de taart afkoelen en serveer ze lekker fris.

Reageer