Sushi

Sushi

Ingrediënten

Voor 4 personen
Bamboematje
3 koppen ongekookte sushirijst
4,5 koppen water
2 el suiker
1 el zout
4 el rijstazijn
reepjes superverse vis als tonijn of zalm
reepjes komkommer en avocado
norivellen
wasabi
sojasaus
ingemaakte gember

Bereiding

Sushirijst

  1. Was de rijst in een zeef met koud water, tot er enkel schoon water afkomt en laat uitlekken.
  2. Breng de rijst met het water aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 5 minuten verder koken tot het water door de rijst is opgenomen.
  3. Laat verder garen op een laag vuur gedurende ca. 15 minuten.
  4. Zet de pan van het vuur en laat afgedekt staan gedurende 15 minuten.
  5. Los de suiker en het zout op in de rijstazijn.
  6. Doe de rijst in een kom en meng het azijnmengsel eronder.

Maki

  1. Leg op een bamboematje een vel nori en verdeel sushirijst gelijkmatig over de nori met een dikte van één cm, van beneden tot twee derde van het vel.
  2. Laat aan de rechthoekzijden één centimeter onbedekt.
  3. Smeer een beetje wasabi op het midden van de rijst.
  4. Leg verder in het midden ingrediënten naar keuze, bijvoorbeeld een reepje zalm, avocado en komkommer.
  5. Rol met behulp van het matje op en druk met de vingers op de zijkant, zodat Snijd de rol in stukjes van 1 à 2 cm.
  6. Doe een beetje wasabi in een schaaltje met sojasaus als dipsaus. De ingemaakte gemberplakjes (gari) gebruik je na elke sushi om je mond te ‘zuiveren’, zodat je de volgende sushi goed kan proeven

Reageer