Subtiele salade met rivierkreeftjes en verse zalm

Subtiele salade met rivierkreeftjes en verse zalm

Ingrediënten

Voor 4 personen
150 g verse zalm
100 g rivierkreeftjes
1 avocado
3 eetlepels limoensap
oijfolie
verse dille
1 pompelmoes
1 limoen (eventueel)
4 eetlepels zure room
2 handen rucola
peper en fleur de sel

Bereiding

  1. Hak de zalm en de rivierkreeftjes in fijne blokjes. Leg eventueel enkele rivierkreeftjes apart voor de afwerking. Schil en ontpit de avocado en snijd eveneens in blokjes.
  2. Doe alles in een kom en roer er het limoensap en 3 eetlepels olijfolie onder.
  3. Hak de dille fijn en roer ook onder de tartaar. Houd enkele takjes dille opzij voor de afwerking.
  4. Snijd de bovenkant en de onderkant van een pompelmoes af met een scherp mes. Zet de pompelmoes op een snijvlak en snijd nu van boven naar onder de rest van de schil af. Snijd de pompelmoespartjes van tussen de membranen. Snijd ook de extra limoen in fijne plakjes.
  5. Snijd de partjes pompelmoes fijn en roer onder de tartaar. Kruid met peper en fleur de sel. Verdeel de rucola over de borden en zet hierop een kookring. Doe er ¼ van de tartaar in en druk aan met een lepel. Til de ring op. Besprenkel de tartaar met nog wat olijfolie, leg er een lepeltjes zure room op en werk af met wat dille, een rivierkreeftje en enkele plakjes limoen.
  6. Deze zeer verfijnde salade is perfect voor een etentje met gasten.

Bron
Slaatjes. Ann Vertriest, Standaard Uitgeverij, 144 blz. – ISBN 9789002252518 – 14,95 euro
 

Reageer