Speculaaswhoopie

Speculaaswhoopie

Ingrediënten

Voor het beslag
300 g patisseriebloem
3 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel natriumbicarbonaat
180 g boter op kamertemperatuur
85 g donkerbruine suiker
1 eitje
125 ml karnemelk

Speculaasvulling
2 eiwitten
125 g griessuiker
190 g boter, in kleine blokjes gesneden
200 g speculaaspasta (of meer, naar smaak)
zout

Bereiding

  1. Zeef de patisseriebloem in een kom met de speculaaskruiden, het kaneelpoeder, het zout en het natriumbicarbonaat. Meng met een lepel.
  2. Doe de boter en de bruine suiker in een andere kom. Als je een keukenrobot gebruikt, neem dan de kom van de keukenrobot.
  3. Klop de boter ongeveer 5 minuten op tot ze romig en luchtig is.
  4. Voeg het eitje toe en klop tot het mengsel egaal is.
  5. Voeg de helft van het bloemmengsel en de helft van de karnemelk toe en klop tot alles goed gemengd is.
  6. Voeg de rest van het bloemmengsel en de karnemelk toe en klop verder tot alles goed gemengd is.
  7. Zet 30 minuten in de koelkast, zodat het beslag wat steviger wordt.
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  10. Haal het beslag uit de koelkast en schep bolletjes van de gewenste grootte op het bakpapier.
  11. Bak de kleintjes 8 tot 10 minuten in de oven .
  12. Haal de whoopies uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  13. Verhit een pot water tot het water bubbelt.
  14. Doe de eiwitten, het zout en de suiker samen in een roestvrijstalen kom en klop ze los met een handklopper.
  15. Zet de kom au bain-marie in het bubbelende water.
  16. Laat de kom op het vuur staan en klop goed door tot de suiker door de verhitting helemaal opgelost is.
  17. Giet dit mengsel in de kom van de keukenrobot. Zet de garde op medium snelheid en laat hem kloppen tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt aan de buitenkant.
  18. Gebruik dan de platte klopper en voeg de boter er stukje voor stukje bij. De meringue moet koud genoeg zijn zodat de boter niet gaat smelten.
  19. Laat goed kloppen tot de boter volledig opgenomen is.
  20. Het kan er even vreemd uitzien, een beetje waterig of zelfs zoals geschifte karnemelk, maar laat de robot gewoon doorkloppen en het komt helemaal goed.
  21. Drijf de snelheid op en laat doorkloppen tot het een glad geheel vormt.
  22. Voeg de speculaaspasta toe en laat doorkloppen tot je een glad geheel hebt.

Reageer