Soufflé van bacon en eggs

Soufflé van bacon en eggs

Ingrediënten

250 g gerookte spekreepjes
1 ui
3 laurierblaadjes
1 knoflookteentje
1 zakje rozemarijn
175 g boter
1 glas witte wijn
500 g runderbouillon
75 g bloem
5 eierdooiers
eiwit van 3 eieren
1 mespunt maïzena (5 g)
30 g uitgebakken spekjes
2 soufflépotjes

Bereiding

Fruit de spekreepjes, de fijngesneden ui en de knoflook, de laurier en de rozemarijn in 50 gram boter. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
Giet de runderbouillon op het mengsel en laat het een uurtje trekken op een zacht vuurtje. Zeef de bouillon.
Smelt 75 gram boter in een pan, doe er de bloem bij en maak een roux. Giet beetje bij beetje de bouillon erbij en klop stevig met de garde (in acht-vorm) zodat er geen klonters ontstaan.
Voeg de eierdooiers toe en laat ze nog even garen (maar niet koken!).
Weeg 150 gram van dit beslag af. Klop het eiwit op met de maïzena en meng het onder het beslag. Snij de uitgebakken spekjes in brunoise en meng ze eronder.
Vul de soufflépotjes met het mengsel en bak 8 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.

TIP: voor je de soufflé in de oven schuift, maak je de bovenrand wat los met een mesje zodat hij goed kan rijzen.

Reageer