Slaatje van groene asperge met gerookte en gekookte ham

Slaatje van groene asperge met gerookte en gekookte ham

Ingrediënten

Voor 2 personen
1 bundeltje groene asperges
2 dunne sneetjes gerookte hesp (vb. serrano of prosciutto)
1 a 2 sneetjes gekookte ham
verse dragon
porto
mayonaise
peper en zout

Bereiding

  1. Snijd het harde onderstuk van de asperges, was ze en stoom ze 10 minuten. Snijd ze daarna in een viertal stukjes.
  2. Was de dragon en knip de blaadjes fijn.
  3. Snijd de gerookte en gekookte hesp in kleine stukjes.
  4. Doe in een mengkom een grote lepel mayonaise, een steutje porto en de dragon. Meng goed en voeg de hesp en de asperges toe. Hou de topjes van de asperges apart.
  5. Verdeel het mengsel op vier bordjes en garneer met de topjes van de asperges.  Serveer als voorgerecht of tapa.

Reageer