Sint-jakobsvruchten in spek met pruim en mango

Sint-jakobsvruchten in spek met pruim en mango

Ingrediënten

Voor 4 personen
12 verse sint-jakobsvruchten
12 dunne plakjes ongezouten spek
1 mango
2 gele pruimen (niet te rijp)
sap van 1 limoen
1 sjalotje
boter
visfumet of visbouillon
droge witte wijn
sherryazijn

Bereiding

  1. Schil de mango en de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de mango en de pruimen in kleine blokjes.
  2. Meng de blokjes mango en pruim met het limoensap.
  3. Wikkel de sint-jakobsvruchten in een plakje spek. Steek de sintjakobsvruchten op de spiesjes.
  4. Pel het sjalotje en snipper fijn.
  5. Verhit boter in een steelpannetje en laat het sjalotje glazig worden.
  6. Blus met 2/3 visfumet of visbouillon, 1/3 wijn en een scheutje sherryazijn. Laat tot 1/3 inkoken.
  7. Giet de saus met een klontje boter in een maatbeker en mix ze schuimig met een staafmixer. Zeef de saus.
  8. Verhit boter in een pan en bak de sint-jakobsvruchten aan beide kanten aan tot het randje van het spek licht krokant wordt. De sintjakobsvruchten mogen nog een beetje rauw zijn vanbinnen.
  9. Leg de sint-jakobsvruchten op de borden.
  10. Dien op met de saus en de mango-pruimsalade.

Tip: Ook lekker in de zomer op de barbecue met een gemengde salade en grijze garnaaltjes.

Bron
Het grote komen eten kookboek, ISBN:9789002251849, 688 pagina's, WPG Uitgevers BE - Algemeen & Import

Het grote komen eten kookboek

Reageer