Saltimbocca

Saltimbocca

Ingrediënten

Voor 4 personen
4 kalfslapjes (ca. 2 cm dik)
250 g kleine groene asperges
250 g peultjes
250 g kleine
champignons
1 rode paprika
1 gele paprika
4 aardappelen
3 eetlepels olijfolie
Italiaanse kruiden
kipkruiden
4 sneetjes parmaham
8 salieblaadjes
100 g boter
1,25 dl droge witte wijn
fijngehakte bieslook
peper en zout

Bereiding

  1. Maak de asperges, de peultjes, de champignons en de paprika’s schoon. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de paprika’s in lange, dunne reepjes.
  2. Stoom de asperges, de champignons en de paprika’s in 15 minuten gaar.
  3. Blancheer de peultjes 3 minuten. Laat alle groenten goed uitlekken.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine, vierkante blokjes.
  5. Doe de olijfolie in een antiaanbakpan en bak de aardappelblokjes. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en kipkruiden. Laat ongeveer 25 minuten verder garen op een zacht vuurtje.
  6. Leg elk kalfslapje tussen 2 vellen plasticfolie en sla het plat met een keukenhamer. Kruid met peper en zout.
  7. Leg 1 sneetje parmaham en 2 salieblaadjes op elk kalfslapje en maak het vast met een houten prikkertje.
  8. Doe de helft van de boter in een pan en bak de kalfslapjes 2 minuten aan elke kant aan.
  9. Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm.
  10. Blus de pan met de witte wijn en laat even goed doorkoken.
  11. Verwarm de rest van de boter in een pan en bak alle groenten ongeveer 2 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Garneer de aardappelen met bieslook.
  13. Warm de kalfslapjes nog even op in de saus en serveer met de aardappelblokjes en de groenten.

Bron
Het grote komen eten kookboek, ISBN:9789002251849, 688 pagina's, WPG Uitgevers BE - Algemeen & Import

Het grote komen eten kookboek

Reageer