Salade van rode biet en venkel met geitenkaas

Salade van rode biet en venkel met geitenkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen
1 venkel
3 rode bieten, voorgekookt
2 appels, granny smith
2 eetlepels olijfolie
1 dl balsamicoazijn
200 g zachte geitenkaas
100 g suiker
1/2 bosje dille
50 g geroosterde pijnboompitten
Fijn zeezout en zwarte peper

Bereiding

  1. Kook de balsamico en suiker in tot een lichte siroop.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de venkel. Snijd de rest van de knol flinterdun en leg in koud water.
  3. Snijd de rode biet en appel in blokjes en meng deze met de olijfolie. Kruid met zout en peper.
  4. Verdeel de rode biet en appel over vier borden. Leg hierop wat van de venkel en bestrooi met pijnboompitten en plukjes dille. Brokkel hierover de kaas en besprenkel met de balsamicosiroop.
  5. Serveer met vers brood.

Bron
O Bistro 96 blz. – 16 x 18 cm – uitgave van De Praktische School, partner van Femma, Urbain Britsierslaan 5, 1030 Brussel. Koop online in de Femma-boetiek

Reageer