Risotto met citroen-muntrelish

Risotto met citroen-muntrelish

Ingrediënten

Voor 4 personen
3 teentjes knoflook
250 g tomaten
2 wortelen
250 g reepjes kipfilet
1/2 koffielepel kurkuma
2 tot 3 eetlepels olijfolie
zaadjes van 6 tot 8 kardemompeulen
250 g rijst
7,5 dl kippenbouillon

Voor de citroen-muntrelish:
3 tomaten, in blokjes
1 bosje gehakte verse munt
5 tot 8 lente-uitjes, in ringen
sap van 2 citroenen
peper en zout

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Pel de tomaten en hak ze fijn. Schraap en was de wortelen en snijd ze in blokjes.
  2. Meng de reepjes kip met de kurkuma en de helft van de knoflook.
  3. Verhit wat olie in een pan en bak de kippenreepjes tot ze gaar zijn. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
  4. Giet de resterende olie in een pan en voeg de rest van de knoflook, de kardemom, de worteltjes en de rijst toe. Roerbak 2 minuten.
  5. Voeg de tomaten en de bouillon toe en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten sudderen.
  6. Meng alle ingrediënten voor de citroen-muntrelish goed door elkaar.
  7. Roer de blokjes kip door de rijst, wanneer de rijst zo goed als gaar is.
  8. Warm het geheel goed op, kruid en serveer met de relish.

Bron
Koken in 30 minuten, uitgave van Praktische School, 159 blz., 7,5 euro. Koop het boek in de femma boetiek

Reageer