Rabarberconfituur met bosbessen en bosbier

Rabarberconfituur met bosbessen en bosbier

Ingrediënten

800 g rabarber, geschild en in stukjes, vers of uit de diepvries
200 g blauwe bessen (zoek de beste kwaliteit)
100 ml bosbier
500 g confituursuiker*

Bereiding

  1. Doe de stukjes rabarber samen met de blauwe bessen in een grote kookpot.
  2. Giet het bosbier erbij en breng aan de kook. Laat 7 minuten afgedekt koken. Vergeet niet regelmatig om te roeren.
  3. Haal vervolgens de kookpot van het vuur en voeg de suiker toe.
  4. Meng goed tot de suiker is opgelost en breng daarna opnieuw aan de kook. Laat nog 3 minuten koken en de confituur is klaar.
  5. Check de stolling.
  6. Verwijder het eventuele schuim met een schuimspaan.
  7. Schep de hete confituur onmiddellijk in propere glazen potjes. Vul ze netjes tot de rand.
  8. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer de potjes om en laat afkoelen.

*versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)

Bron
Madam Confituur, Katrien Hoebers, Standaard Uitgeverij,2013, 168 blz. ¬– ISBN 978900252501 – 19,95 euro

Afbeelding Madam Confituur

Reageer