Quiche van spinazie, munt, geitenkaas & Double Enghien Brune

Quiche van spinazie, munt, geitenkaas & Double Enghien Brune

Ingrediënten

Voor 12 personen
kant-en-klaar pizzadeeg
125 g Rondon de Bastogne (geitenkaas zonder korst)
200 g jonge spinazie
1 rode ui
5 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
1 takje tijm
handvol munt
5 cl olijfolie
sap van 1/2 citroen
4 eieren
10 cl room
pijnboompitten
50 g versgeraspte parmezaan
peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Rol het pizzadeeg ongeveer 3 mm dik uit op een bebloemd oppervlak en leg het deeg vervolgens in bakpapier in de quichevorm. Doorprik de deegbodem stelselmatig met een mes of vork en bak hem gedurende 5 minuten af in de voorverwarmde oven. Haal het deeg uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 180 °C.
  3. Was en droog de spinazie en verwijder de stelen. Pel de ui en snijd in ringen. Plet het knoflook. Rits de tijm en rozemarijn van de takjes en hak heel fijn. Hak de munt grof.
  4. Verwarm de olijfolie en laat de ui en het knoflook er 10 minuten in zweten op een laag vuur, samen met de rozemarijn en de tijm.
  5. Haal het knoflook uit de pan en voeg nu de spinazie en de munt toe.
  6. Sprenkel het citroensap over de spinazie wanneer deze begint te slinken. Neem van het vuur en laat voldoende uitlekken. Schep het mengsel in de quichevorm.
  7. Brokkel de geitenkaas in kleine blokjes over de spinazie.
  8. Klop de eieren met de room, peper en zout op in een kom en giet over de spinazie. Strooi er wat pijnboompitten over en bestrooi de quiche gul met parmezaan.
  9. Borstel de randjes van de quiche in met een eidooier-roommengsel en bak de quiche 20 minuten in de oven.

Alternatieve biersuggestie
Grimbergen Dubbel (Alken-Maes), Ename Dubbel (Roman)

Bron
Bapas, lepelhapjes en verrines, 96 blz., 16 x 18 cm, een uitgave van De Praktische School, € 11 + € 2.50 administratieve kosten, te koop op de webshop van Femma

Bapas

Reageer