Pompoencappucino met spek en maanzaad

Pompoencappucino met spek en maanzaad

Ingrediënten

Voor 6 personen
100 g spekblokjes
2 dl slagroom
1,5 kg pompoen
3 wortelen
1 bouillonblokje
3 eetlepels zure room
1 eetlepel maanzaad
peper en zout

Bereiding

  1. Bak de spekblokjes knapperig.
  2. Schep de spekblokjes uit de pan, laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Schil de pompoen en schraap de wortelen en snijd in stukjes.
  4. Doe de stukjes pompoen en wortel in een kookpot en voeg water toe tot alles onder staat. Breng aan de kook.
  5. Voeg het bouillonblokje toe en laat 30 minuten koken.
  6. Voeg de spekblokjes toe aan de pompoensoep.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Voeg de zure room toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten koken.
  9. Verdeel de soep over de glaasjes. Giet de room in een spuitbus, sluit ze en voeg een gaspatroon toe. Schud de spuitbus op of klop de slagroom stijf met een elektrische klopper. Spuit een toefje  room op de soep.
  10. Werk af met een beetje maanzaad en enkele chips.
  11. Dien onmiddellijk op.

Bron
Bapas, lepelhapjes en verrines, (96 blz., 16 x 18 cm) Een uitgave van De Praktische School, een bevoorrechte partner van KAV, Urbain Britsierslaan 5, 1030 Brussel.
Koop op de webshop van Femma

Bapas

Reageer