Piccalilly

Piccalilly

Ingrediënten

Voor 4 potjes van 300ml
1,25 l water
125 g zout
300 g wortelen
300 g zilveruitjes
300 g bloemkoolroosjes
30 g bloem
1/2 eetlepel kurkuma
100 g suiker
600 ml ciderazijn

Bereiding

  1. Breng het water met het zout aan de kook in een grote kookpot en laat afkoelen.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Pel de zilveruitjes en snijd ze in partjes.
  3. Doe de wortelen, de zilveruitjes en de bloemkoolroosjes in het water en laat 1 nacht rusten.
  4. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
  5. Giet af en doe de groenten in een grote pan.
  6. Meng de bloem met de kurkuma en de suiker en klop er geleidelijk de azijn door.
  7. Doe het mengsel bij de groenten en laat 15 minuten doorkoken.
  8. Haal de kookpot van het vuur en laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
  9. Doe de piccalilly in gesteriliseerde, glazen potten en sluit onmiddellijk af.
  10. Laat 1 maand rusten op een koele, donkere plaats. Eens geopend bewaar je hem het best in de koelkast.

Bron
Cadeautjes uit de keuken

Reageer