Pastinaaksoep met een mousse van dragon

Pastinaaksoep met een mousse van dragon

Ingrediënten

Voor 4 personen
200 g erwten
4 pastinaken
1 prei
4 takjes dragon
1 ui
2 teentjes knoflook
1.5 dl room
1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
2 eetl. olijfolie
peper en zout

Bereiding

Voorbereiding

  1. Schil de pastinaken en snij in blokjes.
  2. Snij de prei in ringen.
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
  2. Voeg de pastinaakblokjes, de preiringen en 150 g erwten toe. Roer goed.
  3. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 min. sudderen.
  4. Mix de soep en kruid met peper en zout.
  5. Verhit de room in een pannetje en doe er de dragon en de rest van de erwtjes bij.
  6. Mix de room tot een homogene mousse.

Afwerking
Giet de soep in kommetjes en werk telkens af met een lepel dragonmousse.

Bron
Colruyt recepten

Reageer