Pasta met groene groenten

Pasta met groene groenten

Ingrediënten

Voor 4 personen
240 g volkorenpasta
1 courgette
150 g diepvrieserwtjes
150 g peultjes
20 groene asperges
1/2 stronk broccoli
1 citroen
1 bosje verse groene kruiden naar keuze (vb. platte peterselie, basilicum blaadjes,…) 4 eetlepels olijfolie
peper en eventueel wat zout

Bereiding

  1. Breek het onderste gedeelte van de asperges af en schil ze met een dunschiller.
  2. Snijd de asperges in schuine stukken.
  3. Snijd de courgette in repen en de broccoli in roosjes.
  4. Reinig de peultjes.
  5. Breng drie pannen met (licht gezouten) water aan de kook. Kook in de eerste de pasta en in de tweede de aspergestukken gedurende ongeveer 10 minuten. Kook in de derde pot de peultjes en de erwtjes gedurende 5 minuten, maar voeg na 2 minuten ook de broccoliroosjes toe zodat die 3 minuten kunnen meekoken.
  6. Rasp wat citroenschil en voeg er olijfolie aan toe, kruid met peper en eventueel wat zout.
  7. Hak de groene kruiden en mix ze met de olijfolie.
  8. Vermeng de pasta met de groenten en de kruidenolie.

Bron
Kilootje minder, uitgave van KAV en de Praktische School.
Koop het boek in de Femma boetiek.

Kilootje minder

Reageer