Pannenkoekjes met kiwi en gember

Pannenkoekjes met kiwi en gember

Ingrediënten

Voor 4 personen
200 ml melk
1 klein stukje versgeraspte gember
6 kiwi’s
20 g gesmolten boter
250 g zelfrijzende bloem
90 g griessuiker
3 grote eieren, gesplitst
olie
poedersuiker

Bereiding

  1. Mix de melk met 3 kiwi’s en de gember.
  2. Meng de bloem en de griessuiker.
  3. Maak een beslag met de kiwimelk, de eierdooiers, de gesmolten boter, de suiker en de zelfrijzende bloem.
  4. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel het eiwit door het beslag. Laat het deeg nog een 5-tal minuten rusten alvorens de pannenkoeken te bakken.
  5. Schil en snijd 2 kiwi’s in fijne plakjes van 0.5 cm. Schil en snijd de overgebleven kiwi’s in blokjes als garnituur.
  6. Verhit een koekenpan met een weinig olie en laat telkens een flinke eetlepel van het beslag in de pan lopen. Leg snel een schijfje kiwi in het midden van het beslagcirkels  en laat de  pannenkoekjes goudbruin bakken.
  7. Draai de pannenkoekjes om en bak ze goudbruin aan de andere zijde, laat de pannenkoekjes uit de pan glijden op een bord en bestuif ze met wat poedersuiker.
  8. Dien meteen op met vers gesneden kiwi.

Bron
O Bistro 96 blz. – 16 x 18 cm – uitgave van De Praktische School, partner van Femma, Urbain Britsierslaan 5, 1030 Brussel. Koop online in de Femma-boetiek

O Bistro

Reageer