Panna cotta van kokosmelk met ananas en munt

Panna cotta van kokosmelk met ananas en munt

Ingrediënten

Voor 4 personen
4 gelatineblaadjes
1 vanillestokje
3,3 dl kokosmelk
2,5 dl melk
3 eetlepels suiker
amandelschilfers
1 ananas
1 potje munt

Bereiding

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  2. Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit.
  3. Breng de melk en de kokosmelk aan de kook met het vanillestokje
  4. en de zaadjes. Roer af en toe met een houten lepel.
  5. Neem de pot van het vuur zodra de melk kookt. Laat even afkoelen.
  6. Haal het vanillestokje eruit.
  7. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe samen met de suiker.
  8. Roer tot de gelatine en de suiker opgelost zijn.
  9. Giet in glaasjes en laat afkoelen in de koelkast.
  10. Rooster de amandelschilfers.
  11. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de munt fijn. Houd enkele blaadjes apart
  12. Meng de ananasblokjes met de munt en zet koel weg.
  13. Serveer de panna cotta met de salade van ananas en munt en de geroosterde amandelschilfers. Werk af met een blaadje munt.

Bron
Het grote komen eten kookboek, ISBN:9789002251849, 688 pagina's, WPG Uitgevers BE - Algemeen & Import

Reageer