Mosseltjes met currycrème, een frisse vinaigrette & Rodenbach

Mosseltjes met currycrème, een frisse vinaigrette & Rodenbach

Ingrediënten

Voor 8 personen
1 kg Jumbomosselen
1 grote vleestomaat
1 kleine komkommer
verse korianderblaadjes
peper

Voor de vinaigrette
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rijstazijn (mirin)
1 eetlepel limoensap
limoenzeste
4 eetlepels Rodenbach
1/2 eetlepel suiker
2 eetlepels gehakte verse koriander

Voor de currycrème
4 eetlepels opgeklopte room
2 eetlepels mayonaise
2 koffielepels sterke gele currypasta

Bereiding

  1. Maak de mosselen schoon en spoel ze af zodat alle zandresten, pokken en de baardjes verwijderd worden.
  2. Meng de olijfolie met azijn, limoensap, limoenrasp, Rodenbach, gehakte koriander en suiker voor de vinaigrette. Laat deze rusten.
  3. Meng de opgeklopte room met de mayonaise en de currypasta tot je een gladde homogene currycrème krijgt.
  4. Ontpit de tomaat en laat uitlekken. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer en het tomatenvruchtvlees in blokjes.
  5. Vul de bodem van de kookpot met water en kook de mosselen op een hevig vuur gedurende 3 à 4 minuten onder gesloten deksel. Kruid ze met peper. Schud ze een paar keer op. Haal de mosselen uit de kom en verwijder de bovenste schelp.
  6. Dresseer de mosselen door er enkele blokjes komkommer en tomaat op te schikken. Besprenkel met een beetje vinaigrette en werk af met een punt currycrème en een blaadje koriander.

Alternatieve biersuggestie
Vichtenaar (Verhaeghe), Bellegems Bruin (Bockor), Rodenbach Grand Cru.

Bron
Bapas, lepelhapjes en verrines, (96 blz., 16 x 18 cm) Een uitgave van De Praktische School, Prijs: € 11 + € 2.50 administratieve kosten. Te koop in de Femma boetiek

Reageer