Moelleux rum-rozijnen

Moelleux rum-rozijnen

Ingrediënten

Voor 6 personen
80 g rozijnen
3 eetlepels rum
1 koffielepel vanillesuiker
200 g witte chocolade
150 g boter
80 g suiker
4 eieren
80 g bloem

Bereiding

  1. Doe de rozijnen in een kommetje met 2 eetlepels rum en de vanillesuiker. Laat 2 uur wellen. Laat uitlekken.
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of in de microgolfoven. 
  3. Klop de eieren luchtig met de suiker en roer ze onder de chocolade.
  4. Zeef de bloem erbij en meng goed.
  5. Voeg de uitgelekte rozijnen toe met 1 eetlepel rum.
  6. Neem 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je geen siliconen bakvormpjes hebt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.
  7. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en zet 1 uur in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet 12 minuten in de oven.
  9. Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord.
  10. Dien onmiddellijk op.

Reageer