Moelleux met ricotta en citroen

Moelleux met ricotta en citroen

Ingrediënten

Voor 6 personen
200 g ricotta
100 g suiker
2 eieren
100 g bloem
1 citroen
zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de ricotta en de suiker in een mengkom en roer glad.
  2. Klop de eieren luchtig en voeg toe. Meng goed.
  3. Zeef de de bloem onder het beslag en roer goed.
  4. Was de citroen en rasp de schil. Pers hem uit.
  5. Voeg de citroenschil, 3 eetlepels citroensap en een snuifje zout toe en roer goed.
  6. Zet max. 15 minuten in de oven.
  7. Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een taartrooster.
  8. Laat wat afkoelen en dien lauw op.

Bron
Dit recept komen uit het kookboekje Whoopie pies en Moelleux, (96 blz., 16 x 18 cm) Een uitgave van De Praktische School, een bevoorrechte partner van Femma. Te koop in de boetiek van Femma.

Reageer