Minestrone met serranoham

Minestrone met serranoham

Ingrediënten

Voor 4 personen
2 wortelen, in kleine blokjes gesneden
3 stengels witte voetselder, in kleine blokjes gesneden
2 wit van prei, in kleine stukjes gesneden
1 ui, in kleine blokjes gesneden
150 g fijne boontjes, in kleine stukjes gesneden
100 g doperwtjes
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
6 rijpe tomaten, gepeld, de zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
100 g serranoham, in heel fijne reepjes gesneden
1 aardappel, in kleine blokjes gesneden
1 l gevogeltebouillon
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes
Peper van de molen, zeezout
Enkele plukjes kervel

Bereiding

  1. Stoof de wortel, prei, rode paprika, knoflook en de ui aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe en laat nog 1 à 2 minuten meestoven.
  3. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg nu de bouillon en het kruidentuiltje met tijm en laurier toe.
  4. Breng de soep zachtjes aan de kook.
  5. Voeg de aardappelen en de selderblokjes toe en laat alles 8 à 10 minuten zachtjes garen.
  6. Voeg de boontjes en de doperwtjes toe en laat de soep 3 minuten doorkoken.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel ze over de borden.
  8. Schik er de reepjes serranoham op en werk af met een plukje kervel en enkele druppels olijfolie.

Bron
O Bistro 96 blz. – 16 x 18 cm – uitgave van De Praktische School, partner van Femma, Urbain Britsierslaan 5, 1030 Brussel. Koop online in de Femma-boetiek

Reageer