Mexicaanse salade met kappertjes en olijven

Mexicaanse salade met kappertjes en olijven

Ingrediënten

1 avocado
½ komkommer
1 appel
1 rode paprika
2 tomaten
1 takje bleekselderij
1 eetlepel kappertjes
12 zwarte olijven
zonnebloemolie
appelazijn
verse koriander
peper en zout

Bereiding

  1. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de komkommer, de appel, de paprika en de tomaten in blokjes. Snijd de bleekselderij in stukjes.
  2. Vermeng alle groenten en fruit met de kappertjes en de olijven. Breng het slaatje op smaak met de zonnebloemolie, appelazijn, peper en zout.
  3. Hak de koriander fijn en strooi over de salade.

Tip: het is altijd een uitdaging om salades samen te stellen met wat smaakcontrasten erin. In de ene hap proef je dan een zure toets, in de volgende word je verrast door een zout accentje, en hier en daar duikt een vleugje zoet of bitter op. Zacht en krokant wisselen elkaar af. Heerlijk! Kleine smaakbommetjes zijn bijvoorbeeld kappertjes, stukjes augurk, olijven, gedroogde vruchten, verse kruiden en noten.

Bron
Veggie voor starters, Miki Duerinck,Kristien Leybaert,2013, Standaard Uitgeverij, 256 blz. – ISBN:9789002252297

Vegie Starters

Reageer