Marokkaanse rozijnenkoekjes

Marokkaanse rozijnenkoekjes

Ingrediënten

Voor 50 personen
500 g  margarine op kamertemperatuur
250 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
4 tot 5 eieren
oranjebloesemwater
250 g rozijnen
1  tot 1,5 kg bloem
arachideolie
(eventueel) fijne griessuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de margarine met de suiker, de vanillesuiker en het bakpoeder.
  3. Roer de eieren eronder met een vork, een klopper of een mixer.
  4. Voeg een scheutje oranjebloesemwater en de rozijnen toe. Meng goed.
  5. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en bewerk het deeg met je handen tot je een soepel en makkelijk kneedbaar geheel krijgt.
  6. Rol kleine balletjes van het deeg. Duw ze dan tussen duim en wijsvinger zodat je torentjes krijgt.
  7. bestrijk de bakplaat met olie.
  8. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  9. Bestrooi eventueel naar smaak met fijne griessuiker of rol ze erin.

Bron
Marokkaans koken, een uitgave van de praktische school.
te koop in de Femma boetiek.

Reageer