Lichte maaltijd met gegrilde zalm en rode bietjes

Lichte maaltijd met gegrilde zalm en rode bietjes

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten
  • 2 rode bieten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 1 koffielepel worcestersaus
  • 1 potje (geraspte) mierikswortel
  • 200 ml room
  • 1 citroen
  • blaadje zuring
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • grof zeezout

Bereiding

  • Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, worcestersaus en kappertjes. Snij de bieten in plakjes van 1/2 cm en leg ze in de marinade. Zet een half uur koel weg.
  • Meng de geraspte mierikswortel met de room. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Bestrijk de zalmmoten aan beide kranten met olijfolie en gril ze goudbruin. Kruid met peper en grof zeezout.
  • Serveer de zalm met de bietjes, de mierikswortelcrème en enkele bietblaadjes of een portie jonge sla. Lekker met knapperig vers gebakken donkerbruin brood.

Reageer