Lenterolletje met scampi

Lenterolletje met scampi

Ingrediënten

Voor 4 personen
4 gepelde scampi’s
50 g rijstvermicelli
1/4 komkommer
1 handjevol
sojascheuten
1 limoen
enkele takjes munt
enkele takjes
koriander
sojasaus
1/2 stengel citroengras
1 koffielepel
fijngehakte verse
gember
2 eetlepels wokolie
4 vellen rijstpapier

Bereiding

  1. Kook de rijstvermicelli gaar en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de komkommer en de sojascheuten in kleine stukjes. Hak de munt en de koriander fijn.
  3. Doe de komkommer en de sojascheuten in een kommetje en pers de limoen erover uit. Meng goed.
  4. Meng de rijstvermicelli met 1 tot 2 eetlepels sojasaus.
  5. Hak het citroengras fijn en meng met de gember.
  6. Verhit de wokolie in een wok en laat zeer warm worden.
  7. Bak de scampi’s ongeveer 1 minuut aan beide kanten.
  8. Vul een diep bord met water.
  9. Neem een vel rijstpapier en week het in het water tot het zacht is.
  10. Maak een keukenhanddoek vochtig.
  11. Neem het geweekte vel rijstpapier en leg het op de keukenhanddoek.
  12. Leg wat rijstvermicelli in het midden van het vel.
  13. Schep er een scampi en wat komkommer en sojascheuten op.
  14. Breng op smaak met gember, citroengras, munt en koriander.
  15. Vouw nu de zijkanten naar binnen en daarna de onderkant naar boven, zodat je een soort loempia krijgt.
  16. Dien op met een kommetje sojasaus.

Bron
Het grote komen eten kookboek, ISBN:9789002251849, 688 pagina's, WPG Uitgevers BE - Algemeen & Import

Het grote komen eten kookboek

Reageer