Lauwe linzensalade met paprika en geitenkaas

Lauwe linzensalade met paprika en geitenkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen
5 eetl. olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
2 stengels prei, in dunne ringen
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
2 theel. komijnzaad
2 blikken bruine linzen (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
100 g jonge bladspinazie
3 eetl. rodewijnazijn
zout en versgemalen peper
150 g zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Verhit 1 eetl. olie in een ruime pan en bak de knoflook, prei, paprika en het komijnzaad al omscheppend 3-4 minuten.
  2. Meng er de linzen door en bak 2 minuten mee. Meng er de spinazie door en roer tot de groente net is geslonken. Haal direct van het vuur.
  3. Schep alles in een schaal en meng er de rest van de olie en de azijn door. Breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel er de geitenkaas over. Lekker met stokbrood.

Bron
Haal meer uit je kast, Tal Maes, Uitgeverij Lannoo, 168 pag., verkoopprijs 19,95 euro,  ISBN 9789058978684

Reageer