Lasagne van twee soorten zalm en spinazie

Lasagne van twee soorten zalm en spinazie

Ingrediënten

Voor 4 personen
600 g zalm
3 sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
200 g diepgevroren tomaten in blokjes
10 cl witte wijn
1 pak diepgevroren bladspinazie
50 g boter
50 g bloem
50 cl melk
muskaatnoot
6 tot 8 lasagnevellen
200 g gerookte zalm
geraspte kaas
zout
versgemalen peper

Bereiding

  1. Verwijden alle graten uit de zalm en snij de vis in kleine stukken.
  2. Pel de sjalotjes en versnipper ze. Verhit de olie in een braadpan en stoof de sjalotjes. Doe de zalm en de tomaten erbij, roer dooreen en bak alles net 1 minuut. Giet de wijn erbij en laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
  3. Doe de spinazie in licht gezouten water en laat 10 minuten razen. Laat uitlekken en pers het vocht eruit. Houd warm.
  4. Maak met de boter en bloem een roux. Voeg beetje per beetje de melk toe en roer goed tot de bechamel de juiste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper en werk af met nootmuskaat. Houd warm.
  5. Doe de lasagne in lichtgezouten kokend water en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.
  6. Snij de gerookte zalm in repen.
  7. Verwarm de oven op 200 °C.
  8. Vet met een kwastje een ovenschotel in. Leg er een laag zalm en tomaten in. Ga verder met reepjes gerookte zalm en een laag spinazie. Leg dan de lasagnevellen erop en eindig met een laag saus. Herhaal deze handeling: eerst een laag zalm/tomaten, dan de gerookte zalm, een laag spinazie en tot slot lasagne. Werk af met de rest van de bechamel. Strooi er de kaas over.
  9. Zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Bron
gezondheid.be - auteur: Paule Neyrat

Reageer