Lasagne met spinazie en brie

Lasagne met spinazie en brie

Ingrediënten

Voor 4 personen
1 ui
2 t look
1 wortel
1 courgette
1 paprika
250 gr champignons
400 gr verse spinazie
1 citroen
25 gr boter
25 gr bloem
1/2 l melk
150 gr Brie
100 gr gemalen kaas
1 el dragon
peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de ui, look, wortel, courgette,  paprika en champignons in kleine stukjes, stoof ze en gieten er een kaassaus overheen die  bereid werd met  boter, bloem, melk en 50 gr gemalen kaas.  Kruid de mengeling met peper, zout, citroensap en dragon.
  2. Stoof de spinaziebladeren kort, zodat ze slinken. Bedek de bodem van de ovenschaal met een zeer dun laagje kaassaus, en leg daar een laagje ongekookte lasagnebladeren overheen. Nu volgt de helft van de kaassaus, bedekt met  lasagnebladeren. Op deze laag komt de spinazie, die we mooi verdelen en bedekken met de in plakjes gesneden Brie (ook de korstjes!).
  3. We leggen opnieuw pasta en gieten de rest van de kaassaus erover. Strooi de rest van de gemalen kaas over de schotel, dan gratineert hij nog mooier! Bak alles in de oven tot de lasagnebladeren makkelijk te doorprikken zijn.

Bron
Vegetarisch genieten, uitgave van Praktische School, 278 blz., 19 euro. Koop het boek in de Femma boetiek.

Reageer