Lamsgehakt aan pennen met pijnboompitten en komijn

Lamsgehakt aan pennen met pijnboompitten en komijn

Ingrediënten

Voor 4 personen
800 g mager lamsgehakt 4 eetlepels fijngehakte platte peterselie
60 g pijnboompitten 2 koffielepels komijnpoeder
1 grote ui cayennepeper
1 teentje knoflook 2 citroenen
1 ei zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge antiaanbakpan. Pel de ui en rasp hem. Knijp het vocht uit de ui en giet het weg. Pel het teentje knoflook en pers uit.
  2. Meng het lamsgehakt met het ei en de pijnboompitten.
  3. Voeg de geraspte ui, de knoflook, de platte peterselie en het komijnpoeder toe. Breng op smaak met cayennepeper, versgemalen zwarte peper en zeezout.
  4. Neem 8 spiesen.
  5. Verdeel het gehakt in 8 porties.
  6. Bevochtig je handen en vorm het gehakt rond elke spies tot een lange dunne worst.
  7. Bak de lamsgehaktspiesen in ongeveer 10 minuten boven een heet rooster gelijkmatig bruin. Keer ze regelmatig om.
  8. Snijd de citroenen in partjes en dien ze op met de spiesen.

Op de barbecue / Dominique Wynter Een uitgave van Standaard Uitgeverij ISBN 978 90 02 23601 3

Reageer