Kerstkoeken

Kerstkoeken

Ingrediënten

Voor 4 personen
2 dl melk
2 dl water
80 a 100 g gist
150 g melkerijboter
3 eieren
150 g suiker
1 kg bloem
snuifje kaneel

Bereiding

  1. Lost de gist op in een deel lauwe melk en water
  2. Roer om met wat bloem tot een papje. Laat 5 min rusten.
  3. Warm de rest van de vloeistof (melk en water) op met de boter en suiker tot een lauwe vloeistof.
  4. voeg het papje met de suikervloeistof samen. Klop de eieren los en voeg ze toe samen met wat kaneel
  5. voeg de rest van de bloem beetje bij beetje bij het mengsel met een houten lepel (voorzichtig!). Doe dit tot het deeg vast wordt.
  6. Laat 1 uur rusten
  7. Rol de deeg na een uur uit en steek er vormen uit.
  8. boter een ovenplaat in en leg de uitgestoken vormen erop.
  9. Laat 40 min rusten. Bestrijk de koeken met eigeel.
  10. Bak de koeken 20 min in een voorverwarmde oven van 175°C

Reageer