Kersenconfituur mon cherie-stijl

Kersenconfituur mon cherie-stijl

Ingrediënten

400 g goed rijpe kersen, zonder pit
4 eetlepels sinaasappel
2 koffielepels geraspte sinaasappelschil
80 ml water
220 g confituursuiker *
2 eetlepels Grand Marnier
4 eetlepels pure bakvaste chocoladedruppels

Bereiding

  1. Snijd de kersen in zeer kleine stukjes.
  2. Doe de stukjes kers samen met het sinaasappelsap, de geraspte citroenschil en het water in een grote kookpot.
  3. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.
  4. Neem van het vuur en voeg de suiker toe. Los de suiker goed op en zet daarna de kookpot opnieuw op het vuur.
  5. Breng aan de kook en laat 3 minuten flink borrelen.
    Check even of de stolling ok is.**
  6. Verwijder het eventuele schuim met een schuimspaan. Laat 5 minuten afkoelen en roer er dan de Grand Marnier door.
  7. Nul elk potje tot 1/3 met de kersenconfituur en strooi dan wat chocolade op de confituur.
  8. Schep weer een laagje kersenconfituur tot 2/3 van het potje, en strooi opnieuw chocolade. Vul de potjes met kersenconfituur tot aan de rand.
  9. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel en keer ze voorzichtig om af te koelen.
  10. Schud zeker niet te veel, want dan krijg je een soort chocomousse!

*versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)
**schoteltjestest: zet een schoteltje in de koelkast. Doe een lepel hete confituur op het koude bord en laat 1 minuut afkoelen. Houd nu het bordje schuin. Als de confituur niet meer ‘loopt’, is hij klaar. Ander moet hij nog een beetjes verder koken.

Bron
Madam Confituur, Katrien Hoebers, Standaard Uitgeverij,2013, 168 blz. ¬– ISBN 978900252501 – 19,95 euro

Madam Confituur

Reageer