Kalkoensandwiches met avocado

Kalkoensandwiches met avocado

Ingrediënten

Voor 8 personen (20 sandwiches)
10 sneden bruin brood
200 g kalkoenfilet
2 rijpe avocado’s
1 eetlepel wijnazijn
1 eetlepel sojasaus
1 teentje knoflook
bosje bieslook
bosje peterselie
2 dl yoghurt
2 dl zure room
4 hardgekookte eieren
50 g kappertjes
peper en zout

Bereiding

  1. Bak de kalkoenfilet kort langs beide kanten aan in de pan.
  2. Snijd in 20 fijne sneetjes.
  3. Haal het vruchtvlees van de avocado’s en mix het met de wijnazijn en sojasaus.
  4. Snijd de eieren in kleine blokjes. Meng de yoghurt met de zure room met de stukjes ei, en voeg er de kappertjes, en de fijngesneden knoflook, bieslook en peterselie aan toe.
  5. Smeer een laag avocado op de helft van de boterhammen.
  6. Leg hierop een sneetje kalkoen.
  7. Besmeer rijkelijk met het knoflookmengsel.
  8. Bedek met een snede brood.
  9. Snijd in twee.

Bron
High Tea (Praktische School, 96 blz. 16 x 18 cm, € 8 + € 2 administratieve kosten). Het boekje is te koop in de Femma boetiek.

Reageer