Kalkoenrolletjes met pesto en courgette

Ingrediënten

Voor 4 personen
2 courgettes
2 eetlepels groene pesto
4 kalkoenlapjes (100 g/stuk)
2 eetlepels olijfolie
50 g gemalen Parmezaanse kaas
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
400 g tomatenblokjes
1 bouillonblokje met tuinkruiden
2 eetlepels gehakt basilicum
240 g tagliatelle
peper - eventueel wat zout

Bereiding

  1. Was de courgettes en gebruik voor 1 courgette een dunschiller om er in de lengte dunne linten van af te schaven. Dompel ze even kort onder in kokend water . De andere courgette mag in blokjes gesneden worden.
  2. Bestrijk de kalkoenlapjes met de pesto. Leg op ieder kalkoenlapje enkele courgettelinten. Rol het geheel op en steek vast met een cocktailprikker. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees langs alle kanten bruin. Breng op smaak met een beetje peper en eventueel wat zout. Eens gaar: neem de kalkoenlapjes uit de pan en houd ze warm.
  3. Bereid de saus. Pel de sjalotjes en de knoflook en hak fijn. Verwarm olie in een pan en stoof er de sjalotjes en knoflook in.
  4. Voeg de courgette, tomaten en het kruidenblokje toe en laat 5 minuten sudderen.
  5. Breng op smaak met basilicum, peper en eventueel wat zout. Voeg het vlees toe en warm het geheel op.
  6. Kook de tagliatelle in een grote hoeveelheid (licht gezouten) water tot deze bijtgaar is.
  7. Verdeel de pasta over de borden en leg er een kalkoenrolletje en een royale schep groentesaus naast. Werk af met gemalen parmezaan.

Bron
Kilootje minder, uitgave van KAV en de Praktische School.
Koop het boek in de Femma boetiek.

Reageer