Kaastaart met koekjesbodem

Kaastaart met koekjesbodem

Ingrediënten

Voor een springvorm van 22 cm
500 g volle plattekaas, 6 petit-beurrekoekjes
50 g zachte boter
3 blaadjes gelatine
zeste en sap van 1 citroen en 1 sinaasappel
100 g suiker
2,5 dl room
enkele verse frambozen

Voor de frambozengelei
1 blaadje gelatine
citroensap
1/2 pot frambozengelei

Bereiding

  1. Laat de plattekaas uitlekken in een mousselinedoek gedurende 1 uur.Doe de koekjes en de boter in een keukenrobot en mix tot een dikke pasta.
  2. Duw de koekjespasta aan op de bodem van de springvorm. Zet de springvorm in de ijskast.
  3. Week de 3 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm het sinaasappelsap en het citroensap in een steelpannetje. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in het vruchtensap. Laat wat afkoelen. Roer de kaas los met de suiker en vermeng met het afgekoelde vruchtensap en de zeste van de citroen en de sinaasappel. Klop de room stijf en spatel onder het kaasmengsel.
  4. Vul de springvorm met het kaasmengsel en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Week 1 blaadje gelatine in een beetje water. Verwarm de frambozengelei met een weinig citroensap tot de frambozengelei gesmolten is. Knijp het blaadje gelatine uit, voeg toe en los op.
  6. Laat wat afkoelen en giet de gelei op de kaastaart.
  7. Laat de taart wat opstijven en versier met frambozen.

Bron
De recepten komen uit Bakken voor zoetebekken, 96 blz, uitgave van De Praktische School, partner van Femma, te koop in de Femma-boetiek

Reageer