Kaasmousse met gerookte zalm en bieslook

Kaasmousse met gerookte zalm en bieslook

Ingrediënten

Voor 10 personen
Voor 10 lepelhapjes
150 g gerookte zalm
1 bosje verse bieslook
100 g volle plattekaas
50 g zure room
50 g zachte geitenkaas
1 teentje knoflook
1 sjalotje
peper en zout

Bereiding

  1. Was en droog het bieslook en snipper fijn. Houd enkele stengels apart voor de garnering.
  2. Pel het knoflook. Pel het sjalotje en snipper zo fijn mogelijk.
  3. Meng de plattekaas met de zure room, de geitenkaas, het sjalotje en het bieslook. Pers het knoflook erboven uit. Kruid met peper en zout. Meng goed.
  4. Schep wat van het mengsel op een lepel.
  5. Leg er reepjes gerookte zalm op en garneer met wat bieslook.

Tip
Ook lekker met roomkaas (type Philadelphia) met dille in plaats van bieslook.

Reageer