Homemade biowafeltjes

Homemade biowafeltjes

Ingrediënten

Ingrediënten voor ca 40 wafeltjes:
500 gram biobloem
400 gram bio rietsuiker
400 gram bioboter of Alpro bakken en braden (of een mengeling)
1 koffielepel natriumbicarbonaat (een ‘vergeten’ product dat zeer geliefd is bij eco-lovers)
5 bio eieren
Een scheutje bio vanille-extract

Bereiding

  1. Zeef de bloem, meng de droge bestanddelen ( suiker, bloem, vanillesuiker, natriumbicarbonaat).
  2. Smelt de vetstof (zonder warm te laten worden)
  3. Klop de eieren los en meng onder de droge bestanddelen samen met de vetstof.
  4. Niet te hard mengen, het deeg mag (liefst) nog wat brokkelig zijn.
  5. Bak de wafeltjes gedurende ongeveer 1,30min à 1,40 minuten in een warm wafelijzer. Zijn de wafeltjes vlugger klaar dan zijn ze niet doorbakken, duurt het langer dan is het ijzer niet warm genoeg en drogen de wafeltjes uit.

Deze wafeltjes kunnen heel goed worden bewaard in de diepvries.

Met dank aan ex-collega Toos voor het onovertroffen basisrecept en de tips voor de lekkerste wafeltjes.

Reageer