Groene asperges met mimosa-eieren

Groene asperges met mimosa-eieren

Ingrediënten

Voor 4 personen
2 bundels groene asperges
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
zout en peper

Bereiding

  1. Schrob de asperges schoon en spoel ze. Snijd de kopstukken op een hoogte van 10 tot 12 cm (bewaar de onderstukken voor een soepje). Maak er opnieuw bundeltjes van, bind de bundeltjes met een touwtje en zorg ervoor dat je nog een lang uiteinde overhoudt.
  2. Dompel de asperges in een kookpan, die gevuld is met gezouten kokend water. Maak de touwuiteinden vast aan een handvat van de kookpan. Laat 10 tot 12 minuten koken.
  3. Kook tegelijkertijd de eieren hard (5 minuten) in de kookpan met de asperges. Laat ze 'schrikken' onder koud water en laat ze daarna afkoelen. Pel ze, haal de dooiers uit het eiwit. Prak eiwit en eigeel afzonderlijk fijn.
  4. Leg absorberend papier op een schotel. Laat de aspergebundeltjes uitlekken door aan het touwtje te trekken en ondersteun ze met een schuimspaan. Leg ze op de schotel en haal de touwtjes weg. Laat de asperges even afkoelen. Leg ze vervolgens op de schotel om op te dienen.
  5. Meng in een kom twee soeplepels olijfolie en 2 soeplepels balsamicoazijn. Giet het mengsel over de asperges. Bestrooi met een beetje zout en peper van de molen. Versier met het geprakte eiwit en eigeel.

Bron
gezondheid.be - auteur Paule Neyrat

Reageer