Groen­te­rij­ke erw­ten­soep

Groen­te­rij­ke erw­ten­soep

Ingrediënten

300 g gedroogde spliterwten (pak)
1 laurierblaadje
1 runderbouillontablet
1 bos peen
1 prei
1 Veluwse rookworst fijn (280 g)
450 g tuinerwten (biologisch, diepvries)
1 bakje munt (15 g, alleen de blaadjes)

Bereiding

  1. Breng de spliterwten, het laurierblaadje, bouillontablet en 2 liter water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  2. Schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Voeg toe aan de soep.
  3. Was de prei en snijd in halve ringen. Voeg toe aan de soep en roer goed door.
  4. Snijd de worst in plakjes en voeg toe. Laat op laag vuur 45 min. zachtjes koken. De spliterwten koken kapot en binden de soep. Roer af en toe.
  5. Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 10 min. Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes.
  6. Serveer de soep in kommen en garneer met wat munt.

Reageer