Gewokte tofu met lentegroenten

Gewokte tofu met lentegroenten

Ingrediënten

Voor 4 personen
250 g tofu
300 g snijbonen
300 broccoli
200 g peultjes
bloem
olijfolie en kokosvet
2 eetlepels sesamzaadjes
peper en zout

Voor de marinade:
2 teentjes knoflook
1 rood of groen chilipepertje
5 eetlepels sojasaus
5 eetlepels gemberstroop (of een andere stroop)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sesamolie

Bereiding

  1. Maak eerst de marinade. Pel en snipper de knoflook. Snijd het pepertje open, verwijder de zaadjes en hak het fijn. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.
  2. Snijd de tofu in dobbelsteentjes en leg ze 30 minuten in de marinade. Bedruip ze nu en dan met de marinade.
  3. Snijd de snijbonen in schuine stukken. Breng gezouten water aan de kook en kook ze beetgaar, niet langer dan 3 minuten. Schep ze uit het water en laat ze uitlekken.
  4. Kook de peultjes beetgaar en giet ze af.
  5. Neem de tofu uit de marinade en bewaar het vocht.
  6. Wentel de tofublokjes even door wat bloem.
  7. Verwarm wat olijfolie of kokosvet in de wok en bak de tofu op een hoog vuur tot de blokjes een krokant korstje hebben. Schep ze uit de wok.
  8. Verwarm opnieuw wat olijfolie of kokosvet en roerbak de groene groenten tot ze gaar zijn.
  9. Voeg de marinade toe en even later de sojascheuten en de tofublokjes.
  10. Strooi, zo gauw alles warm is, het sesamzaad erover.

Tip: tofu wordt nog lekkerder als je hem op smaak brengt met een marinade waarin zout, zoet en pikant gecombineerd worden, zoals in dit recept.

Bron
Veggie voor starters, Miki Duerinck,Kristien Leybaert,2013, Standaard Uitgeverij, 256 blz. – ISBN:9789002252297

Reageer