Gevulde abrikozen met room en pistachenoten

Gevulde abrikozen met room en pistachenoten

Ingrediënten

Voor 4 personen
Gevulde abrikozen met room en pistachenoten
2 dl slagroom
200 g ontpitte, gedroogde abrikozen
325 ml water
4 eetlepels suiker
sap van 1/2 citroen
1 eetlepel geraspte citroenschil
100 g gehakte ongezouten pistachenoten

Bereiding

  1. Klop de slagroom stijf.
  2. Week de abrikozen 4 uur in het water. Haal de abrikozen eruit. Bewaar het water.
  3. Voeg aan het water de suiker, het citroensap en de citroenschil toe.
  4. Breng aan de kook en laat een paar minuten koken. Draai het vuur laag en voeg de abrikozen toe. Laat ze op een laag vuur 25 miunten stoven.
  5. Laat de vruchten in de siroop afkoelen. Snijd dan de abrikozen voorzichtig in de lengte open zonder ze door te snijden en vul ze met de slagroom
  6. Serveer op een schaal. Giet er een dun laagje siroop over en bestrooi met de pistachenoten.

Bron
De Wereldkeuken, uitgave van Praktische School, 256 blz., 16,5 euro. Koop het boek in de Femma boetiek.

Wereldkeuken

Reageer