Gemarineerde varkenshaas met cider

Gemarineerde varkenshaas met cider

Ingrediënten

Voor 6 personen
2 varkenshaasjes
2 dl appelcider
1 eetlepel donkere basterdsuiker
1 koffielepel gehakte salie
5 laurierblaadjes
1 eetlepel witte peperbollen
10 g zout
1 eetlepel mosterd
1 koffielepel tijm

Bereiding

  1. Meng de appelcider met de suiker, de salie, de laurier, de peperbollen en het zout.
  2. Leg de varkenshaasjes in deze marinade en zet minstens 12 uur in de koelkast.
  3. Dep de varkenshaasjes na het marineren goed droog. Bestrijk ze met mosterd en bestrooi ze met tijm.
  4. Rooster de varkenshaasjes gedurende 20 minuten boven een matig heet rooster.
  5. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat een halfuur rusten aan de rand van de barbecue.

Bron
Op de barbecue, ISBN: 9789002236013, Dominique Wynter

Reageer