Gelukscakepops!

gelukscakepops!

Ingrediënten

cake naar keuze (viervierde cake of uit de winkel)
1 doosje mascarpone
beige candy melte
witte lollystokjes of satéstokjes
beige suikerpasta
zwarte, groene en rode voedingskleurstof
citroensap (of alcohol)
3 penselen
spuitzak met licht vloeibaar wit eiwitglazuur
dunne lintjes in 3 verschillende kleuren

Bereiding

Chocolade smelten
Neem 250 g chocolade of candy melts. Candy melts zijn een soort chocoladedruppels die je in alle mogelijke kleurtjes kunt kopen. Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.

Versieren!

  1. Neem een lollystokje en dip het in de gesmolten candy melts of chocolade.
  2. Steek het daarna in de cakeballetjes. Zo blijft de cakepop goed op het stokje.
  3. Dompel het balletje in de chocolade of candy melts.
  4. Strijk de overtollige chocolade weg met een tandenstoker, zodat het laagje onderaan mooi aansluit.
  5. Als de balletjes goed koud zijn, stolt het laagje vrij snel. Het is dus best om de balletjes niet allemaal tegelijk uit de koelkast te halen, maar per twee of per drie.
  6. Versier de cakepops zolang het chocoladelaagje nog niet gestold is.

Laten drogen

  1. Laat de cakepops drogen. Het mooiste resultaat krijg je als de cakepops rechtop kunnen drogen. Zet ze dus stevig vast in een stuk piepschuim.
  2. Als je tijdens het drogen merkt dat het laagje chocolade niet dik genoeg is en de cake weer zichtbaar wordt, smelt dan nog wat chocolade en dompel ze nog een keertje onder.

Afwerking

  1. Neem de beige suikerpasta en rol voor elke cakepop een balletje voor het hoofdje.
  2. Duw het plat en maak het vast. Laat het een beetje uitharden, dat schildert gemakkelijker.
  3. Neem drie kommetjes. Doe een beetje zwarte, groene en rode voedingskleurstof in de kommetjes en voeg een beetje citroensap (of alcohol) toe. Roer tot je een papje hebt.
  4. Beschilder de poppetjes. Laat even drogen en versier eventueel verder met eiwitglazuur.
  5. Knip voor elk gelukspoppetje drie lintjes af en knoop ze onderaan vast.
  6. Knip voor elk gelukspoppetje een klein lintje af en maak het bovenaan als een lusje vast met eiwitglazuur.

Bron
Dit recept komen uit Bakken voor zoetebekken, 96 blz, uitgave van De Praktische School, partner van Femma, te koop in de Femma-boetiek

Reageer