Gegrilde makreel met salsa van artisjok en geroosterde paprika

Gegrilde makreel met salsa van artisjok en geroosterde paprika

Ingrediënten

Voor 4 personen
2 makrelen
2 artisjokken
1 rode paprika
Sap van 1 citroen
4 eetlepels olijfolie
2 takjes platte peterselie
Peper van de molen, zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C° en zet de paprika in de oven gedurende 20 à 25 minuten tot de schil verschroeid is. Doe de geroosterde paprika in een kom en dek af.
  2. Na een 10-tal minuten kun je de paprika vanzelf pellen. Verwijder ook de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine stukjes.
  3. Maak de makrelen schoon en snijd de filets van de graat van staart naar kop met een scherp mes. Verwijder zoveel mogelijk graatjes. Let op, want er zijn veel heel fijne graatjes. Dep de makreelfilets droog en zet ze in de koeling.
  4. Snijd het donkergroene gedeelte van de artisjokken bij en verwijder het ‘hooi’. Wrijf de artisjokken onmiddellijk in met een halve citroen om te voorkomen dat ze zullen verkleuren. Snijd de artisjokbodems in fijne blokjes ‘brunoise’ en meng ze met het sap van 1 citroen. Laat de artisjokblokjes een 10-tal minuten trekken alvorens de paprika en de olijfolie toe te voegen. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
  5. Kruid de makreelfilets met peper en zout en bestrijk ze met wat olie. Gril de makrelen op een grillplaat of op de barbecue en serveer met de salsa en eventueel met een frisse salade.

Bron
O Bistro 96 blz. – 16 x 18 cm – uitgave van De Praktische School, partner van Femma, Urbain Britsierslaan 5, 1030 Brussel. Koop online in de Femma-boetiek

Reageer