Garnalenspies en visbrochette met salsa picante

Garnalenspies en visbrochette met salsa picante

Ingrediënten

Voor 10 personen

Garnalenspiesjes:
16 gepelde tijgergarnalen (diepvries)
2 eetlepels roerbakolie
1 teentje knoflook (geperst)
peper (versgemalen)
8 kerstomaatjes

Visbrochettes:
200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm)
200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm)
200 gram botermakreel (blokjes van 2 cm)
1/2 citroen (uitgeperst)
1 eetlepel roerbakolie
zout en peper (versgemalen)
1 gele paprika (in stukjes)

Salsa picante:
2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
zout
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 eetlepel kappertjes

satéstokjes

Bereiding

  1. Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.
  2. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor.
  3. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje.
  4. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor.
  5. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes.
  6. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante.
  7. Verwarm een grillpan, grill of barbecue.
  8. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant).
  9. Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.

Bron
www.visrecepten.nl

Reageer