Gamba's in de wok met tomaten-kokossaus

Gamba's in de wok met tomaten-kokossaus

Ingrediënten

Voor 4 personen
24 gamba’s
2 uien
4 teentjes knoflook
3 eetlepels olie
1 eetlepel kerrie
2 dl tomaten in stukjes
2 dl kokosmelk
zout

Bereiding

  1. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal aan de rugzijde.
  2. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit olie in de wok of pan en fruit zachtjes de ui en de knoflook met de kerrie.
  3. Voeg de tomaten en de kokosmelk toe en laat alles zachtjes inkoken tot een dikke saus.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de gamba’s 2 minuten op een zacht vuurtje. Schep ze door de saus en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.
  5. Serveer met basmatirijst en korianderblaadjes.

Bron
Koken voor starters, uitgave van KAV en de Praktische School.
Koop het boek in de Femma boetiek

Koken voor starters

Reageer