Galant slaatje met glasnoedels, scampi en koriander

Galant slaatje met glasnoedels, scampi en koriander

Ingrediënten

Voor 4 personen
250 g glasnoedels
200 g peultjes (sluimerwten)
1 rode chilipeper
1 bosje koriander
10 tot 15 blaadjes munt
¼ komkommer
3 eetlepels pindanootjes (ongezouten)
20 gekookte scampi’s of tijgergarnalen
2 eetlepels koolzaadolie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels limoensap
peper en zout

Bereiding

  1. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Blancheer de peultjes gedurende 4 minuten in licht gezouten water.
  3. Hak de chilipeper (zonder zaadjes als je het niet al te heet wil), de koriander en de munt fijn. Verwijder de pitjes uit de komkommer en snijd in blokjes.
  4. Doe de pindanootjes in een droog pannetje en zet op een matig vuur tot ze beginnen te bruinen. Hak ze fijn.
  5. Meng de noedels met de scampi’s, de munt, de chilipeper, de koriander, de pindanootjes, de komkommer en de peultjes.
  6. Verdeel de noedelsalade over de kommetjes.
  7. Maak een vinaigrette met de koolzaadolie, de sesamolie, de rijstazijn en peper en zout, en giet over de noedels.

Bron
Ann Vertriest, Standaard Uitgeverij, 144 blz. – ISBN 9789002252518 – 14,95 euro

Afbeelding Slaatjes

Reageer